Chiftele de fasole

Printeaza

Chiftele de fasole din: fasole, ceapa, franzela, faina, ulei, usturoi, boia dulce, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g fasole uscata
  • 1 ceapa mare
  • 1 franzela (280 g)
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 4 catei de usturoi
  • boia dulce de ardei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Chiftele de fasole: Se alege fasolea de impurităţi, se spală în mai multe ape şi se pune la fiert.

Când apa dă în clocot, se aruncă şi se pune alta, încălzită în prealabil. Se procedează aşa de trei ori la rând, pentru ca fasolea să-şi elimine toate toxinele. Ultima dată, se lasă să fiarbă până ce cojile se ridică la suprafaţă.

Se îndepărtează, iar boabele rămase se scurg şi se trec prin sită, obţinând un piure, care se amestecă cu ceapa şi usturoiul, care în prealabil au fost curăţate, tocate mărunt şi călite puţin în ulei încins.

Se scoate miezul de la franzelă, se înmoaie bine în apă rece, se stoarce, se mărunţeşte şi se amestecă bine cu piureul de fasole.

Se adaugă la compoziţie sare, piper şi boia, după preferinţă, se omogenizează, apoi se modelează chifteluţele şi se prăjesc în ulei încins, întorcându-le astfel încât să se rumenească uniform.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.