Chiftele cu hrisca si legume in crusta de mac
PrinteazaChiftele cu hrisca si legume in crusta de mac din: boabe de hrisca, mac, dovlecei, morcovi, oua, gris, ceapa, usturoi, patrunjel, cimbru, sare, piper.
- 200 g boabe de hrişcă
- 200 g mac
- 2 dovlecei mici
- 2 morcovi
- 2 ouă
- 1 linguriţă gris
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- câteva fire de pătrunjel verde
- puţin cimbru verde
- sare de mare
- piper
Mod de preparare:
Boabele de hrisca le pui într-o sită şi le speli sub jet de apă rece. Transferi apoi boabele de hrisca într-un vas mai mare, le acoperi cu apă şi le laşi aşa aproximativ 2-3 ore. Cureţi dovleceii şi morcovii, îi speli şi îi dai prin râzătoare, apoi îi laşi la scurs într-o strecurătoare.
Cureţi ceapa şi usturoiul şi le toci mărunt, lei un vas şi pui aşa: boabele de hrisca scurse foarte bine de apă, ouăle, grisul, cimbru, sare şi piper (după gust) şi omogenizezi bine compoziţia. Cu mâinile uşor umede, iei câte puţin din amestecul de mai sus şi modelezi chiftele pe care le dai prin mac, apoi le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Dai tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade, timp de 30-35 de minute, în tot acest timp, întorci chiftelele şi pe partea cealaltă.
Serveşti chiftelele calde sau reci.
Chiftele cu frisca si legume in crusta de mac
Pofta buna!