Chiftele cu ghimbir si hagina
PrinteazaChiftele cu ghimbir si hagina din: carne de porc, pâine, ou, făină, sos de soia, sare, rasă bicarbonat, rădăcină de ghimbir tocată, ulei de arahide, hagina, piper.
- 225 g carne de porc
- 225 g pâine
- 1 ou
- 1 lingură făină dizolvată în 2 linguri apă
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă sare
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 2 linguriţe rădăcină de ghimbir tocată
- 2 căni ulei de arahide
- hagina
- piper
Mod de preparare:
Carnea se toacă şi se amestecă omogen cu oul, sosul de soia, vinul, hagina, piperul, ghimbirul şi bicarbonatul.
Pâinea, fără coajă, se taie cubuleţe şi se fărâmiţează bine.
Se fac buleje din carnea tocată, ce se trec prin pâinea fărâmiţată şi se pun într-o tigaie la foc, în ulei de arahide bine încins.
Sunt gata când au căpătat o culoare brun-auriu.
Se scurg bine de grăsime şi se transferă pe platoul de servit.
Pofta buna!