Chiftele gigant
Printeaza
O reteta simpla si gustoasa de chiftele din: piept de curcan, oua, paine, lapte, pesmet, ceapa, ulei, patrunjel, maghiran, sare si piper.
- 750 g piept de curcan sau pui
- 6-8 ouă fierte
- 2 ouă
- 2-3 felii de pâine
- 1 ceşcuţă cu lapte
- 3 linguri cu pesmet
- 1 ceapă
- ulei
- pătrunjel
- maghiran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Trece carnea prin maşina de tocat împreună cu ceapa întreagă şi pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă bine. Adaugă apoi ouăle bătute cu un praf de sare şi piper şi aromatizează cu puţin pătrunjel şi maghiran tocat mărunt.
Din această compoziţie, modelează chiftele, dar nu uita să pui în mijloc câte un ou fiert. Tăvăleşte-le bine prin pesmet şi rumeneşte-le în baie de ulei. Taie-le pe jumătate şi serveşte-le cu salată de sezon sau cu sos de maioneză.
Pofta buna!