Chiftele hamburgheze
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele hamburgheze din: carne tocata, piept de porc, ceapa, usturoi, ou, chifle, ulei de floarea soarelui, nucsoara, maghiran, busuioc, patrunjel, sare si piper.
- 500 g carne tocată (amestec vită şi porc)
- 100 g piept de porc
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 1 ou
- 2 chifle mai vechi
- ulei de floarea-soarelui (pentru prăjit)
- nucşoară
- măghiran
- busuioc
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Inmoaie chiflele în apă. Stoarce-le şi sfarâmă-le cu degetele. Toacă ceapa şi usturoiul, apoi căleşte-le împreună cu carnea tocată şi pieptul de porc tocat.
Amestecă totul cu chiflele sfarâmate, oul bătut, sare, piper, ierburile aromatice tocate şi puţină nucşoară rasă.
Frământă compoziţia, apoi formează chîfteluţe de mă¬rimea unei nuci (pe care le poţi presa puţin).
Prăjeşte-le în baie de ulei, intr-o tigaie neaderentă, scoate-le pe hârtie absorbantă ca să se scurgă şi serveşte-le fierbinţi.
Chiftele hamburgheze
Pofta buna!