Chiftele in sos de branză
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute cu: carne de pui, bacon, ceapa, sare, ulei de masline, unt, faina, lapte, branza, nucsoara, rosii, patrunjel verde.
- 600 g de piept de pui
- 100 g bacon
- 1 ceapă
- sare
- piper ulei de măsline
- 40 g unt
- 30 g făină
- 500 ml lapte cu procent mai mare de grăsime
- 40 g brânză edam rasă (45% grăsime)
- nucşoară
- 4 roşii mici
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Se dă carnea de pui prin maşina de tocat. Se toacă mărunt ceapa şi baconul. într-un castron se puni carnea, ceapa şi baconul, se adaugă sare şi piper şi se amestecă bine. Se formează chiftele şi se rumenesc pe ambele părţi, în uleiul încins.
Se face un rântaş uşor din unt şi făină. Se adaugă laptele şi se dă în fiert. Se pune şi brânza şi se la să să se topească. Se asezonează cu sare şi nucşoară.
Se toarnă sosul într-o tavă de copt ovală. Se pun chiftelele şi roşiile tăiate pe jumătate şi se pune la copt. Se coace timp de 20 de minute, la 180° C. Se decorează cu pătrunjel verde tocat.
Chiftele in sos de branză
Pofta buna!