Chiftele in sos de rosii cu usturoi

Printeaza

Chiftele in sos de rosii cu usturoi din: carne tocata, usturoi, pesmet, patrunjel, ceapa, morcov, sos de rosii, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele in sos de rosii cu usturoi

  • 500 g carne tocată
  • 2 căţei usturoi
  • un ou
  • 50 g pesmet
  • 1/2 linguriţă pătrunjel
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 500 ml sos de roşii
  • o ceapă
  • un morcov
  • 3 căţei usturoi
  • 100 ml apă
  • 2 linguri ulei
  • un praf zahăr
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru chiftele se amestecă şi, cu mâinile umezite, se formează chiftele. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor 15 minute.

Pentru sos, se călesc în ulei 5 minute ceapa şi morcovul mărunţite, se adaugă usturoiul tocat, apoi sosul de roşii şi zahărul, apa, sarea şi piperul.

Se lasă la fiert 15 minute.

Se adaugă chiftelele şi se mâi lasă 15 minute.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Chiftele marocane de curcan cu garnitură de cuşcuş

Chiftele de curcan cu usturoi si verdeata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.