Chiftele in sos de rosii cu usturoi
PrinteazaChiftele in sos de rosii cu usturoi din: carne tocata, usturoi, pesmet, patrunjel, ceapa, morcov, sos de rosii, zahar, sare, piper.
- 500 g carne tocată
- 2 căţei usturoi
- un ou
- 50 g pesmet
- 1/2 linguriţă pătrunjel
- sare
- piper
Pentru sos:
- 500 ml sos de roşii
- o ceapă
- un morcov
- 3 căţei usturoi
- 100 ml apă
- 2 linguri ulei
- un praf zahăr
- sare
- piper
Mod de preparare:
Toate ingredientele pentru chiftele se amestecă şi, cu mâinile umezite, se formează chiftele. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la cuptor 15 minute.
Pentru sos, se călesc în ulei 5 minute ceapa şi morcovul mărunţite, se adaugă usturoiul tocat, apoi sosul de roşii şi zahărul, apa, sarea şi piperul.
Se lasă la fiert 15 minute.
Se adaugă chiftelele şi se mâi lasă 15 minute.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si: