Chiftele in sos de scortisoara

Printeaza

Chiftele in sos de scortisoara din: carne de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, suc de rosii, scortisoara, coaja de portocala, dafin, piper si cimbru.

Chiftele_in_sos_de_scortisoara

 

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 felii pâine
  • 1 ceşcuţă lapte
  • 2 linguri făină
  • 150 ml ulei
  • sare

Pentru sos

  • 250 ml suc de roşii
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1/2 linguriţă coajă rasă de portocală
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 boabe de piper
  • 1 fir de cimbru verde sau 1 linguriţă cimbru uscat mărunţit

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa şi usturoiul. Amesteci într-un castron carnea de vită cu ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu un praf de sare. Modelezi chiftele pe care apoi le rostogoleşti prin făină şi le rumeneşti în 120 ml ulei.

In grăsimea rămasă, torni sucul de roşii, adaugi scorţişoara, coaja rasă de portocală, foaia de dafin, puţin cimbru şi boabele de piper proaspăt măcinate. Laşi sosul pe foc, să scadă. Strecori apoi sosul şi îl torni peste chiftelele rumenite.

Serveşti chiftelele alături de pastele fierte separat sau de o porţie generoasă de piure de cartofi.

 

Chiftele in sos de scortisoara

Chiftele_in_sos_de_scortisoara

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.