Chiftele in sos tomat cu garnitura de cartofi
PrinteazaChiftele in sos tomat cu garnitura de cartofi din: carne tocată de porc, pesmet alb, ceapa, ou, usutroi, salvie, roşii tocate din conservă, vin roşu, ciuperci, zahăr pudră, supă de legume, cartofi noi, brânză proaspătă, frunze de busuioc.
- 250 g carne tocată de porc
- 75 g pesmet alb
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 1 ou
- 1 căţel de usturoi, curăţat şi zdrobit
- 1-2 linguri cu salvie proaspătă, tocată
Pentru sos:
- 400 g roşii tocate din conservă
- 1 ceapă curăţată, tăiată mărunt
- 100 ml vin roşu
- 200 g ciuperci feliate
- 1 linguriţă cu zahăr pudră
- 150 ml supă de legume
Pentru garnitura:
- 500-750 g cartofi noi
- 1-2 linguriţe cu brânză proaspătă
- frunze de busuioc, pentru ornat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Pentru chifteluţe, pune toate ingredientele într-un castron şi amestecă-le bine.
Condimentează cu sare şi piper. împarte amestecul în 9-12 porţii şi formează bile pe care le aşezi într-un vas termorezistent.
Pentru sos, toarnă roşiile conservate într-o cratiţă şi adaugă ceapa. Fierbe timp de 5 minute. Adaugă restul ingredientelor pentru sos şi fierbe timp de încă 4-5 minute.
Toarnă sosul peste chifteluţe şi acoperă vasul. Coace în cuptor 20 minute, apoi descoperă vasul, amestecă chifteluţele şi găteşte neacoperit, timp de încă 10-15 minute, sau până când chifteluţele sunt fierte.
Pentru garnitură, fierbe cartofii în apă aproximativ 15 minute, până când se înmoaie. Scurge-i bine şi pisează-i uşor. Amestecă-i cubrânza şi condimentează cu sare şi piper.
Pentru a servi, pune câţiva cartofi pe farfurie şi aşază chifteluţele cu puţin sos deasupra. Decorează cu frunze de busuioc.
Chiftele in sos tomat cu garnitura de cartofi
Pofta buna!