Chiftele italiene cu spaghete
PrinteazaChiftele italiene cu spaghete din: carne tocată de vită, pâine, parmezan, oua, ceapa, usturoi, ulei, suc de rosii, patrunjel, nucsoara, sare, piper, spaghete.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de vită
- 100 g miez de pâine
- 50 g parmezan ras
- 3 ouă
- 1/2 ceapă
- 3 căţei usturoi
- 5 linguri ulei
- un litru suc de roşii
- 3 fire pătrunjel
- un pic de nucşoară rasă
- sare
- piper
- 300 g spaghete
- 20 g parmezan ras
Mod de preparare:
Carnea tocată se amestecă cu miezul de pâine măruntit. Se adaugă parmezanul, pătrunjelul, ouăle, sarea, piperul Si nucşoara. Se amestecă si se lasă o oră la rece.
Pentru sos, usturoiul si ceapa măruntite se călesc în ulei şi, când ceapa a devenit transparentă, se toarnă sucul de roşii. Se lasă focul mic.
Se modelează 10 chiftele care 4e pun la fiert în sosul de roşii care clocoteşte. Se lasă 40 de minute, până ce sosul scade bine. Se servesc cu spaghete fierte si parmezan ras.
Chiftele italiene cu spaghete
Pofta buna!