Chiftele italiene cu spaghete

Printeaza

Chiftele italiene cu spaghete din: carne tocată de vită, pâine, parmezan, oua, ceapa, usturoi, ulei, suc de rosii, patrunjel, nucsoara, sare, piper, spaghete.

Chiftele_italiene_cu_spaghete

Ingrediente:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 100 g miez de pâine
  • 50 g parmezan ras
  • 3 ouă
  • 1/2 ceapă
  • 3 căţei usturoi
  • 5 linguri ulei
  • un litru suc de roşii
  • 3 fire pătrunjel
  • un pic de nucşoară rasă
  • sare
  • piper
  • 300 g spaghete
  • 20 g parmezan ras

Mod de preparare:

Carnea tocată se amestecă cu miezul de pâine măruntit. Se adaugă parmezanul, pă­trunjelul, ouăle, sarea, piperul Si nucşoara. Se amestecă si se lasă o oră la rece.

Pentru sos, usturoiul si ceapa măruntite se călesc în ulei şi, când ceapa a devenit transpa­rentă, se toarnă sucul de roşii. Se lasă focul mic.

Se modelează 10 chiftele care 4e pun la fiert în sosul de roşii care clocoteşte. Se lasă 40 de minute, până ce sosul scade bine. Se servesc cu spa­ghete fierte si parmezan ras.

Chiftele italiene cu spaghete

Chiftele_italiene_cu_spaghete

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.