Chiftele la cuptor cu bere
PrinteazaChiftele la cuptor cu bere din: carne tocata amestec, cimbru, ou, hribi, paine, usturoi, lamaie, bere, faina, unt, sare, piper.
- 1 kg carne tocată, amestec (60:40 vită-porc)
- 1 ou
- 1/4 legătură de cimbru 20 g hribi uscaţi
- 2 felii de pâine uscată
- 1 căţel de usturoi
- coaja de la o lămâie
- 750 ml bere
- 2 linguri de făină
- 2 linguri de unt
- sare şi piper negru după gust
- unt pentru uns
Mod de preparare:
Amestecaţi carnea cu cimbrul şi ciupercile tocate mărunt, cu usturoiul pasat, coaja de lămâie dată prin râzătoare, oul, sarea, piperul negru şi pâinea înmuiată în apă.
Formaţi chiftele plate din carnea tocată. Aşezaţi-le în tavă, pe o hârtie de copt unsă cu unt. Introduceţi chiftelele 20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200°C. Apoi turnaţi berea şi le puneţi din nou, încă 20 de minute, tot la 200°C. Odată ce chiftelele sunt gata, aşezaţi-le pe o farfurie. Păstraţi sucul din tavă.
Prăjiţi făina în unt şi, puţin câte puţin, adăugaţi sucul lăsat de chiftele. Aduceţi în punctul de fierbere şi asezonaţi cu sare şi piper negru. La final, turnaţi sos pe chiftele şi serviţi.
Pofta buna!