Chiftele la cuptor cu sos
PrinteazaChiftele la cuptor cu sos din: carne tocata de vita, paine, ou, ceapa, ulei, sare, piper, unt, faina, vin.
- 750 g carne tocata de vita
- 3 felii paine de-o zi
- un ou
- o ceapa
- o lingura ulei
- sare
- piper
pentru sos:
- 25 g unt
- o lingura faina
- 500 ml vin
Mod de preparare:
Carnea se amestecă cu ceapa tocată mărunt, oul bătut si pâinea înmuiată în apă si bine presată. Se potriveşte gustul de sare si piper şi, cu mâna umezită, se formează chiftelele. Intr-o tavă unsă cu ulei se asază chiftelele şi se coc.
Intre timp, într-o tigaie se topeşte untul, se adaugă făina si se lasă să se călească puţin. Se stinge cu vin, se amestecă desfăcând făina, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să fiarbă cât se doreşte a fi de gros.
Se servesc chiftelele coapte cu sosul de vin.
Chiftele la cuptor cu sos
Pofta buna!