Chiftele de legume si naut (falafel)

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele de legume si naut (falafel) din: naut, usturoi, ceapa, pesmet, faina, bicarbonat de sodiu, boia iute, patrunjel, coriandru, susan, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Chiftele de legume si naut (falafel)

  • 500 g năut bine hidratat (se pune cu o seară înainte în apă sau foloseşti din conservă)
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă medie
  • 3 linguri de pesmet
  • 150 g făină
  • 10 g bicarbonat de sodiu
  • 1 praf de boia iute
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă cu praf de coriandru
  • 200 g susan
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Pune năutul la hidratat cam 12-14 ore, dar, pen­tru a câştiga timp, poţi folosi năut din conservă. Toacă pătrunjelul şi amestecă-l cu năutul scurs bine de zeamă.

Pasează cu blenderul (sau dă prin maşina de tocat) până când obţii o pastă fină. Adaugă ceapa şi usturoiul tocate mărunt şi mai pasea­ză încă o dată.

Adaugă condimente din abundenţa, deoarece falafelul trebuie să fie aromat şi picant. Pui pesmetul, făina şi bicarbonatul.

Pesmetul poate fi înlocuit cu câteva felii de pâine fărâmiţate, iar bicarbonatul se stinge nea­părat înainte cu o linguriţă de zeamă de lămâie sau oţet. Amestecă până când se încorporează toate ingredientele.

Din pasta astfel obţinu­tă, modelează chifteluţe de mărimea dorită, pe care le tăvăleşti prin susan şi  le prăjeşti în ulei încins, pe ambele părţi, până ce se rumenesc puţin.

Scoate-le pe un platou pe care ai aşezat un şervet de hârtie ca să ab­soarbă grăsimea. Serveşte cu salată verde.

Chiftele de legume si naut

Chiftele de legume si naut

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.