Chiftele cu legume proaspete
PrinteazaO reteta de chiftele cu legume proaspete din: chifla, morcovi, sare, dovlecei, cimbru, ceapa, usturoi, amestec de carne tocata, boabe de porumb, piper, ulei de masline si rosii cherry.
- 1 chiflă veche de o zi
- 500 g de morcovi
- sare
- 2 dovlecei
- 1/2 de legătură de cimbru
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 500 g de amestec de carne tocată
- 200 g de boabe de porumb
- piper
- 4 linguri de ulei de măsline
- 100 g de roşii cherry
Mod de preparare:
Inmuiaţi chifla. Curăţaţi morcovii, tăiaţi-i rondele şi fierbeţi-i în apă cu sare cca. 4 minute. Lăsaţi-i apoi să se scurgă. Tăiaţi dovleceii rondele şi tocaţi cimbrul. Tăiaţi ceapa şi usturoiul rondele.
Frământaţi-le cu pâinea stoarsă, carnea tocată, cimbrul, orezul, sarea şi piperul. Formaţi 8 chiftele şi prăjiţi-le cca. 5 minute pe ambele părţi în 2 linguri de ulei.
Intr-o altă tigaie, căliţi morcovii, dovleceii şi roşiile în restul de ulei cca. 5 minute. Condimentaţi cu sare şi piper şi serviţi- le alături de chiftele.
Chiftele cu legume proaspete
Poftă bună!