Chiftele cu legume si salata verde
PrinteazaChiftele cu legume si salata verde din: chiftele, rosii, ceapa, suc de rosii, ardei, ulei, sare, piper.
- 30 chiftele gata preparate
- 1,5 kg roşii
- 2 cepe
- 1 cană suc de roşii
- 3 ardei graşi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa, curăţată şi spălată sub jet de apă, se taie solzişori şi se pune la călit într-o cratiţă cu ulei.
Se adaugă ardeii tăiaţi felii subţiri şi se lasă la fiert, împreună, cam cinci minute. Se adaugă roşiile, fără pieliţe şi sâmburi, tăiate felii subţiri, sucul de roşii, piperul şi sarea şi se lasă la fiert la foc mic, aproximativ un sfert de oră.
Amestecul se toarnă peste chiftele, adăugându-se deasupra sucul de roşii.
Se servesc calde, cu salată verde cu otet si ulei.
Pofta buna!