Rețetă Autentică din: hrean, otet de mere, zahar, sare, apa. Acesta este apreciat pentru aroma sa intensă și picantă, aducând un plus de savoare multor feluri de mâncare, cum ar fi fripturile, salatele sau chiar și sandvișurile. Prin adăugarea unor ingrediente precum oțetul, zahărul și sarea, hreanul își menține nu doar […]
Chiftele de legume cu salata
PrinteazaChiftele de legume cu salata din: ceapa, usturoi, ulei de masline, naut, pesmet, ou, chimion, coriandru lamaie, spanac, pite, iaurt, ardei iute, morcovi, rosii, ceapa rosie.
Ingrediente:
- 2 cepe, tocate
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 conserve a câte 400g de năut, boabele scurse
- 100g de pesmet proaspăt din pâine neagră
- 1 ou
- câte 2 linguriţe de chimion şi coriandru măcinate
- coaja rasă de la 1 lămâie, 1 lingură de zeamă, plus sferturi extra pentru servit
- 85g de spanac tânăr
- pite prăjite, pentru servit
- 175g iaurt, pentru servit
- ardei iuţi muraţi, pentru servit
salata:
- 200g de morcovi, daţi pe răzătoarea mare
- 200g de roşii, tocate în cubuleţe
- 1/2 ceapă roşie, tocată fin
Mod de preparare:
Chiftele de legume cu salata: Căleşte ceapa şi usturoiul cu 1 lingură de ulei şi cu putină apă, într-o oală nonaderentă.
Când devin foarte moi, transferă-le în robotul de bucătărie, împreună cu năutul, pesmetul, oul, condimentele, coaja rasă şi zeama de lămâie, sare şi piper din abundenţă.
Pasează-le, apoi adaugă 30g de spanac şi reporneşte robotul până când spanacul este fin tocat.
Modelează compoziţia ca 12 chiftele lunguieţe şi pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Ţine-le la frigider cât timp încingi cuptorul la 200°C.
Unge chiftelele cu puţin ulei, apoi dă-le la cuptor pentru 20-25 de minute, până când devin crocante şi aurii.
Intre timp, combină toate ingredientele pentru salata de morcovi, împreună cu sare şi piper.
Pune restul de spanac într-un bol şi încălzeşte pitele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Serveşte chiftelele cu pite calde, spanacul suplimentar, salata de morcovi, iaurt şi ardei iuţi muraţi.
Pofta buna!
Hrean la Borcan Tradițional: Rețetă Autentică