Chiftele marinate cu verdeata
PrinteazaChiftele marinate cu verdeata din: carne tocata, ceapa, oua, faina, ulei, pesmet, sare, piper, marar, patrunjel.
- 700 g carne tocată amestec (vită + porc)
- 1 ceapă mare
- 1 legătură de mărar
- 1 legătură de pătrunjel
- 2 ouă
- 1 lingură pesmet
- făină
- ulei
- sare
- piper
Pentru sos:
- 1 cutie pulpă de roşii
- 1 ceapă mare
- 2 foi de dafin
- piper boabe
- 1 lingură oţet
- sare
Mod de preparare:
Toacă mărunt o ceapă şi verdeaţa. Amestecă-le cu carnea, adaugă ouăle şi pesmetul, sărează şi piperează după gust. Cu mâinile umezite în apă rece, modelează chiftelele.
Dă-le prin făină şi prăjeşte-le în baie de ulei încins, câte 2-3 minute pe fiecare parte.
Dintr-o cutie de pulpă de roşii (sau 0,5 kg de roşii foarte coapte date pe răzătoare), fă sosul marinat. Pune peste o ceapă călită pulpa de roşii, 2-3 linguri de apă, 2 foi de dafin şi câteva boabe de piper negru.
Lasă-le să fiarbă împreună 10-15 minute, adaugă chiftelele prăjite şi o lingură de oţet. Lasă-le să dea în câteva clocote.
Pofta buna!