din: ardei grasi, ulei de masline, sare, apa. Ingrediente: Ardei grași roșii, galbeni sau verzi Ulei de măsline Sare Apă Mod de preparare: Spălare și pregătire: Spală bine ardeii și îndepărtează semințele și coatele. Poți alege să-i tai în jumătate sau […]
Chiftele marinate din dovlecei
PrinteazaChiftele marinate din dovlecei din: dovlecei, cascaval, faina, pesmet, oua, marar, pasta de rosii, usturoi, foi de dafin, vin, piper, sare, uleri si patrunjel.
Ingrediente:
- 4 dovlecei potriviti
- 100 g cascaval
- 3 linguri cu faina
- 2 linguri cu pesmet
- 2 oua
- 2 linguri cu marar verde tocat marunt
- 400 ml pasta de rosii
- 3-4 catei de usturoi
- 2-3 foid e dafin
- 1 pahar cu vin alb (sau 1 lingura cu otet)
- piper negru bobae
- piper negru proaspat macinat
- sare
- ulei pentru prajit
- patrunjel verde pentru decor
Mod de preparare:
Chiftele marinate din dovlecei: Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare, presara-i cu sare si lasa-i cinci minute. Stoarce-i de apa si amesteca-i cu cascavalul ras, ouale si faina.
Adauga mararul si pesmetul, potriveste de sare si piper. Amesteca din nou si formeaza chiftele mai maricele.
Prajeste chiftelele in baie de ulei incins cate doua minute pe fiecare parte sau pana se auresc frumos. Scoate-le pe hartie absorbanta.Intre timp pune pe foc o cratita mai maricica, in care torni pasta de torii, o lingura cu ulei, vinul, piper boabe si foia de dafin.
Lasi sa clocoteasca, apoi adaugi chiftelele. mai lasi impreuna zece minute, la foc mic. Servesti cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!
Edamame prăjite cu sare și piper
din: edamame, ulei de masline, sare, piper. Edamame sunt o sursă bună de proteine, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru vegetarieni și vegani. Acestea conțin toți aminoacizii esențiali de care organismul are nevoie. Ingrediente: 200g edamame (mazăre de soia verde) 1 lingură ulei de măsline 1/2 linguriță […]
Am facut si eu chiftelute marinate, mi-au iesit super