Chiftele marinate cu ghimbir si sos de soia
PrinteazaChiftele marinate cu ghimbir si sos de soia din: cârnaţi proaspeţi, ulei de floarea soarelui, supă de pui, morcov, ardei gras galben, usturoi, ghimbir, ketchup, sos de soia, zeama de lamaie, amidon, ananas din conservă.
Ingrediente:
- 400 g cârnaţi proaspeţi
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
- 1 litru supă de pui
- 1 morcov, tăiat felii
- 1 ardei gras galben, tăiat bucăţi
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 1 linguriţă ghimbir, răzuit
- 2 linguri ketchup
- 2 linguri sos de soia
- zeama de la 1/2 lămâie
- 1 lingură amidon combinat cu apă rece
- 200 g ananas din conservă, scurs de lichid-opţional
Mod de preparare:
Scoate carnea din cârnaţi şi pune-o într-un bol. Modelează 12 chiftele rotunde de mărime egală.
Intr-un vas neaderent prăjeşte chiftelele în ulei, uniform.
Intr-un vas separat pe foc pune supa de pui şi când clocoteşte adaugă morcovul şi ardeiul; lasă să fiarbă 2-4 min, până când se pătrund. Scoate cu ajutorul spumierei şi lasă deoparte.
Adaugă usturoiul, ghimbirul, ketchupul, sosul de soia, zeama de lămâie, amidonul, amestecă şi lasă să fiarbă câteva minute până când se îngroaşă.
Toarnă sosul peste chiftele şi adaugă legumele şi ananasul – dacă foloseşti. Lasă să fiarbă 5 min, până când chiftelele se pătrund.
Serveşte cu orez fiert la aburi.
Chiftele marinate cu ghimbir si sos de soia
Pofta buna!