Chiftele Marinate cu Nuanțe Orientale din: carne de miel sau vita, ceapa, usturoi, ou, pesmet, condimente, sare, piper, ulei de masline, iaurt grecesc, suc de lamaie, ulei de masline, miere, curcuma. Ingrediente: Pentru chiftele: 500 de grame de carne de miel sau vită mărunțită (sau o combinație) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de […]
Chiftele marinate cu tarhon
PrinteazaChiftele marinate cu tarhon din: carne, ceapa, paine, morcov, cartof, ou, marar, patrunjel, pesmet, ulei, bulion, zahar, piper, sare, faina, otet, tarhon.
- 500 g carne
- 1 ceapă
- 1 felie de pâine
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ou
- 1 legătură de mărar şi pătrunjel
- 1 lingură de pesmet
- 100 ml ulei
Pentru sos:
- 2 linguri de bulion
- 1 lingură de ulei
- 1 linguriţă de zahăr
- 3-4 boabe de piper
- sare
- piper
- 1 linguriţă de făină
- 1 lingură de oţet
- 1-2 legături de tarhon
Mod de preparare:
Căleşte ceapa. Toacă fin carnea, împreună cu felia de pâine (înmuiată în lapte sau apă şi apoi stoarsă).
Dă prin maşina de tocat carnea, un morcov, un cartof crud/fiert. Adaugă în compoziţie oul, mărarul şi pătrunjelul tocate, ceapa, sarea şi piperul.
Din pasta de carne, modelează chifteluţele, dă-le prin pesmet şi prăjeşte-le în ulei încins.
Pentru sos, încinge uleiul, adaugă făina şi amestecă până se formează o pastă omogenă. Toarnă bulionul diluat, oţetul, zahărul, sarea, piperul şi tarhonul tocat. Lasă la fiert 5-6 minute.
In sosul obţinut, pune chiftelele şi lasă-le să fiarbă 5-10 minute.
Chiftele marinate cu tarhon
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție
Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie. Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]
Pofta buna!