Chiftele marocane de curcan cu garnitură de cuşcuş
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele marocane de curcan cu garnitura de cuscus din: carne de curcan, pudra de chilli, chimion, scortisoara, ceapa, portocala, cuscus, supa de pui, ulei de masline si coriandru.
- 500 carne de curcan, tocata
- 2 lingurita de pudra de chilli
- 2 lingurite de chimion macinat
- 2 lingurite de coriandru pisat
- 1 lingurita scortisoara
- 1 ceapa tocata grosier
- 1 portocale
- 250 g cuscus
- 250 ml supa de pui
- 2 lingurite ulei de masline
- 1 legatura mica de coriandru proaspat
Mod de preparare:
Intr-un vas mare se amestecă foarte bine mirodeniile, ceapa, coaja de la portocală şi carnea tocată. Se formează chiftelute de mărimea unei nuci mai mari.
Vor ieşi aproximativ 20 de bucăţi.
Se pune cuşcuşul într-un bol, apoi se toarnă supa de pui fierbinte şi se acoperă vasul cu folie de plastic, timp de 10 minute.
Se incinge o tigaie cu ulei, apoi se adaugă chifteluţele şi se prăjesc aproximativ 12 minute, până se rumenesc puţin.
Se amestecă bucăţele de portocală şi coriandru proaspăt împreună cu cuşcuşul. Se asezonează şi se serveşte împreună cu chifteluţele rumenite.
Chiftele marocane de curcan cu garnitură de cuşcuş
Pofta buna!