Chiftele de miel cu feta
PrinteazaChiftele de miel cu feta din: ceapă, carne tocată de miel, usturoi, oua, ulei, chimen, pesmet, piper, sare, pătrunjel, roşii în bulion, ulei, vin roşu sec, zahăr, feta.
Ingrediente:
- 1 ceapă mică
- 500 g carne tocată de miel
- 6 căţei usturoi
- 2 ouă
- 2 linguri ulei
- chimen măcinat
- 3 linguri pesmet
- piper
- sare
- 1 legătură pătrunjel
Pentru sos:
- 1 conservă mare roşii în bulion
- 1 lingură ulei
- 1 ceapă
- 125 ml vin roşu, sec
- 1 linguriţă zahăr
- sare
- chimen măcinat
- piper
Pentru servit:
- 250 g feta
Mod de preparare:
pregăteşte întâi sosul, pentru care, în ulei încins, se căleşte ceapa tocată, amestecând-o. Se lasă 5 minute, se adaugă roşiile, vinul, zahărul, sarea, piperul şi chimenul.
reduce flacăra, se acoperă vasul şi se lasă la foc mic 20 de minute, amestecând din când în când.
La robot, se amestecă uleiul, usturoiul, ceapa, pătrunjelul, chimenul, piperul şi sarea şi apoi se adaugă ouăle. Se amestecă, se adaugă pesmetul şi carnea tocată.
modelează chiftele care se pun în tava mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor pentru 15 minute.
Se scot, se pun in sos şi se lasă la fiert 15 minute, acoperite. Apoi, se pune brânza felii şi se mai dab la cuptor 15 minute.
Chiftele de miel cu feta
Pofta buna!
Incoming search terms:
- climategom