Chiftele de miel cu legume la cuptor
PrinteazaO reteta de chiftele de miel cu legume la cuptor din: pesmet, carne tocata de miel, ou, ceapa, frunze de menta, cartofi, rosii cherry, ulei de masline si branza feta.
- 50 g de pesmet
- 250 g carne tocată de miel
- 1 ou, bătut
- 2 cepe, tăiate pe jumătate
- 1 mână frunze de mentă, tocată
- 2 cartofi mari, tăiaţi în felii 2 dovlecei, tăiaţi bastonaşe
- 12 roşii cherry
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 g de brânză feta, sfărâmată
Mod de preparare:
Se încălzeşte cuptorul la 200° C/gaz 7. Se amestecă într-un bol pesmetul, carnea, oul şi se asezonează. Se dă pe râzătoare jumătate de ceapă şi se încorporează în compoziţia de carne împreună cu menta. Se amestecă bine, apoi se formează chiftelele. Se aşază pe o tavă de copt.
Se taie în felii ceapa rămasă şi se aşază pe tavă printre chiftele, alături de cartofi, roşiile cherry şi dovlecei. Se stropeşte totul cu ulei de măsline şi se asezonează. Se dă la cuptor 40 de minute şi se întorc ingredientele o dată, la jumătatea timpului.
Astfel, chiftelele vor fi pătrunse, iar legumele se vor înmuia. Se serveşte totul cu feta şi cu mentă presărată.
Chiftele de miel cu legume la cuptor
Pofta buna!