Chiftele de miel cu sos de curry
PrinteazaChiftele de miel cu sos de curry din: carne de miel, chimion, ghimbir, sare, unt, ceapa, usturoi, pasta de curry, pasta de tomate, coriandru.
Ingrediente:
- 1 lingură carne tocata de miel
- 1 lingura chimion
- 1 lingură de ghimbir proaspăt tocat
- 1 lingurita sare
- 2 linguri unt
- 1 ceapă mare, decojită și tocata
- 4 catei de usturoi, decojit și zdrobit
- 4 linguri de pasta de curry
- 1 ceasca apă fierbinte
- 2 linguri de pastă de tomate
- frunze de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Chiftele de miel cu sos de curry: Într-un castron mare, adăugați carnea, chimionul, ghimbirul și sarea și amestecaticu mana pana se combina. Formati chiftele mici, rotunde.
Într-o tigaie mare, la foc mediu, se topește untul și se rumenesc chiftelele. Scoateți și scurgeți prosoape de hârtie. Pastrati deoparte.
In aceeași tigaie, adăugați unt, dacă este necesar, prăjiti ceapa și usturoiul cateva minute. Adăugați pasta de curry, amestecați și prăjiți încă un minut. Se adaugă apa și se amestecă.
Adăugați pasta de tomate, amestecați, aduceți sosul înapoi la fiert, apoi fierbeți, acoperit, timp de 10 minute până când se îngroașe.
Puneți chiftele în sos și fierbeți timp de 5 minute.
Serviti cu orez si coriandru.
Pofta buna!