Chiftele de dovlecei din: zuchinni, usturoi, ulei de masline, busuioc, parmezan, ou, lapte, faina, praf de copt, sare, ulei. Ingrediente: 8 zuchinni 1 catel usturoi, feliat 1 lingură ulei de măsline 1 lingură frunze proaspete de busuioc tocat 3 linguri parmezan proaspăt ras 1 ou ½ cana lapte 1 cană faină 1 linguriță praf de […]
Chiftele de morcovi
PrinteazaChiftele de morcovi din: cartofi, dovlecei, morcovi, pesmet, ceapa, faina, usturoi, ulei, sare, piper.
- 2 cartofi
- 1 dovlecei
- 6 morcovi
- pesmet
- 1 ceapă
- 3 linguri făină
- 2-3 căţei usturoi
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, morcovii şi dovlecelul de coajă. Cartofii şi dovlecelul îi dai prin râzătoare, iar morcovii îi toci cubuleţe, apoi îi storci. Toci ceapa şi căţeii de usturoi.
Amesteci toate ingredientele într-un bol, adaugi făina, apoi condimentezi cu sare şi piper după gust.
Formezi chiftele şi le dai prin pesmet. Incingi ulei şi le prăjeşti, le scoţi şi le laşi pe uin şerveţel pentru a elimina surplusul de grăsime.
Chiftele de morcovi
Pofta buna!
Reteta zilei: Chiftele de kimchi cu sos de soia
Chiftele de kimchi cu sos de soia din: faina, apa minerala, oua, ceapa verde, kimchi, sare, ulei, otet, sos de soia, seminte de susan. Ingrediente: 2 pahare făină 2 cesti apa minerala 2 oua 5 fire ceapa verde 1 cana kimchi 1 linguriță sare 4 linguri ulei 1 lingură oțet 1 lingură sos de soia […]
Reteta zilei: Sandwich cu chiftele si sos de rosii
Sandwich cu chiftele si sos de rosii din: paine, chiftele, branza, cascaval, sos de rosii. Ingrediente: 2 felii de pâine felii de branza sau cascaval 4 chiftele ¼ ceasca sos de roșii Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul la 200 C. Feliati chiftelele si asezati pe una din feliile de paine. Pe cealalta […]
Pofta buna!