Chiftele de naut (falafel)
PrinteazaChiftele de naut (falafel) din: naut, usturoi, ceapa, bicarbonat, boia, ulei, sare, piper.
Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania.
Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo (numită și năut), condimente și ierburi aromatice. Falafelul este o opțiune preferată pentru vegetarieni și vegani, deoarece nu conține carne sau ingrediente de origine animală.
Năut sau fasolea: Aceasta este componenta principală a falafelului și furnizează proteine, fibre și nutrienți esențiali.
Condimente și ierburi: Printre cele mai comune condimente folosite se numără coriandru, pătrunjel, usturoi, chimion, turmeric, coriandru măcinat, sare și piper. Acestea oferă falafelului gustul său specific și aromat.
- 500 g năut înmuiat peste noapte
- 3-4 căţei usturoi
- 1/2 ceapă
- o linguriţă bicarbonat
- o lingură seminţe de susan prăjite
- o legătură coriandru şi una de pătrunjel
- 2 linguriţe coriandru măcinat
- 1/2 linguriţă boia
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Năutul înmuiat peste noapte se scurge, se usucă şi se pune în cuva unui robot. Se adaugă ceapa tăiată, usturoiul, susanul, sare, piper, boia, pudra de coriandru, bicarbonatul, pătrunjelul, coriandru! frunze.
Se mixează, se scoate capacul, se adună ce este pe pereţii vasului, se mixează din nou, se scoate într-un castron, se acoperă cu folie şi se lasă o oră la rece.
Intre palmele trecute prin apă se modelează chiftelele care se prăjesc în baie de ulei şi se scot pe hârtie absorbantă.
Pofta buna!