Chiftele de naut cu usturoi
PrinteazaChiftele de naut cu usturoi din: naut, pesmet, faina, ceapa, usturoi, patrunjel, bicarbonat, boia, ou, ulei, sare, piper, lamaie.
Ingrediente:
- 400 g năut fiert
- 3 linguri pesmet
- 1 lingură făină
- 1 ceapă
- 4 căţei de usturoi
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1 linguriţă bicarbonat
- 1/2 linguriţă boia iute
- 1 ou
- ulei
- sare
- piper
- zeamă de lămâie
- pesmet
- seminţe de susan
Mod de preparare:
Chiftele de naut cu usturoi: Toacă pătrunjelul. Amestecă-l cu nătul scurs şi dă-le la blender până obţii o pastă. Adaugă ceapa şi usturoiul tăiate grosier şi continuă să pasezi. Pune condimentele şi oul.
Adaugă trei linguri de pesmet, făina şi bicarbonatul stins cu zeamă de lămâie sau oţet. Modelează chiftelele, tăvăleşte-le prin pesmet amestecat cu seminţe de susan, apoi prăjeşte-le în ulei încins.
Pofta buna!