Chiftele A La Omar Khayam

Printeaza

Chiftele A La Omar Khayam din: orez, supa de carne, carne tocata de vita, ceapa, usturoi, bulion, pesmet, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 2 pahare orez, cu bob lung
  • 4 pahare supă din carne de vită
  • 500 g carne tocată de vită
  • 1 ceapă
  • 4 căţei usturoi pisaţi
  • 1 lingură bulion
  • 1 lingură pesmet
  • 1 pahar ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Chiftele A La Omar Khayam:

Se frământă bine carnea tocată cu ceapa, usturoiul, bulionul, piperul şi sarea.

Din pasta obţinută se prepară mici chifteluţe de formă rotundă şi se prăjesc în ulei încins.

Se pune supa în care a fiert came de vită pe foc şi când începe să clocotească se toarnă în ea orezul.

După ce a fiert şi s-a scurs de apă, orezul se întinde pe platou. Deasupra se aşează buletele prăjite de came.

Se servesc calde, cu o garnitură preparată din amestecul unei linguri de bob fiert cu trei linguri de stafide, o jumătate de pahar cu migdale amare, prăjite în unt, două linguriţe mărunţite de pătrunjel uscat şi doi morcovi tăiaţi rondele subţiri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.