Chiftele de orez cu sunca
PrinteazaChiftele de orez cu sunca din: orez, sunca, oua, ceapa verde, sare, ulei.
- 150 g orez cu bob rotund
- 4 felii sunca
- 2 oua
- o legatura ceapa verde
- sare
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Orezul se pune la fiert în apă cu sare şi apoi, după fierbere, se trece sub un jet de apă rece şi se lasă la scurs.
Intre timp, şunca se taie cuburi mici. Ouăle se bat ca pentru omletă şi se ames¬tecă bine cu şunca şi ceapa tocată mărunt.
Orezul bine scurs se amestecă cu ouăle şi şunca, se potriveşte gustul de sare şi se lasă 5 minute deoparte.
Se pune ulei la încins şi apoi, cu mâinile umezite, se formează chiftelute care se prăjesc şi se scot pe şervete de hârtie absorbantă.
Chiftele de orez cu sunca
Pofta buna!