Chiftele de orez (varianta)
PrinteazaChiftele de orez din: orez, mozzarella, cascaval, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, cimbru, vin, ulei, pesmet, faina, sare, piper.
- 140 g orez cu bob rotund
- 80 g mozarella
- 25 g caşcaval ras
- 20 g unt
- 1 ceapă mică
- 1 căţel de usturoi
- 250 ml supă de pui din concentrat
- 1 linguriţă cimbru uscat
- 2 linguri vin alb
- 2 linguri ulei pentru orez
- 300 ml ulei pentru prăjit
- 1 ou
- 4 linguri de pesmet auriu
- 4 linguri făină
- sare
- piper
Mod de preparare
Se taie ceapa şi usturoiul, se răzuieşte caşcavalul, se bate oul.
Intr-o tigaie cu două linguri de ulei se pun ceapa şi usturoiul. Se lasă pe foc circa 15 minute, până se înmoaie.
Se pune orezul şi se amestecă. Se adaugă vinul şi se lasă la foc mare, până ce orezul absoarbe tot vinul.
Se adaugă supa din concentrat, polonic după polonic. La final, se pune sare şi piper. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.
In orez se pune caşcavalul, untul şi cimbrul şi se amestecă. Se pune într-un bol, se acoperă cu folie aimentară şi se dă la rece pentru o oră.
Din orezul răcit, cu mâna umedă se formează găluşti în care se face o gaură şi se pune acolo mozarella tăiată cuburi.
Se trec prin făină, ou bătut şi pesmet şi se pun la prăjit în ulei încins.
Se scot pe şervete de hârtie.
Chiftele de orez
Pofta buna!