Chiftele de orez (varianta)

Printeaza

Chiftele de orez din: orez, mozzarella, cascaval, unt, ceapa, usturoi, supa de pui, cimbru, vin, ulei, pesmet, faina, sare, piper.

Ingrediente:Chiftele de orez

  • 140 g orez cu bob rotund
  • 80 g mozarella
  • 25 g caşcaval ras
  • 20 g unt
  • 1 ceapă mică
  • 1 căţel de usturoi
  • 250 ml supă de pui din concentrat
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • 2 linguri vin alb
  • 2 linguri ulei pentru orez
  • 300 ml ulei pentru prăjit
  • 1 ou
  • 4 linguri de pesmet auriu
  • 4 linguri făină
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare

Se taie ceapa şi usturoiul, se răzuieşte caşcavalul, se bate oul.

Intr-o tigaie cu două linguri de ulei se pun ceapa şi usturoiul. Se lasă pe foc circa 15 minute, până se înmoaie.

Se pune orezul şi se amestecă. Se adaugă vinul şi se lasă la foc mare, până ce orezul absoarbe tot vinul.

Se adaugă supa din concentrat, polonic după polonic. La final, se pune sare şi piper. Se ia de pe foc şi se lasă să se răcească.

In orez se pune caşcavalul, untul şi cimbrul şi se amestecă. Se pune într-un bol, se acoperă cu folie aimentară şi se dă la rece pentru o oră.

Din orezul răcit, cu mâna umedă se formează găluşti în care se face o gaură şi se pune acolo mozarella tăiată cuburi.

Se trec prin făină, ou bătut şi pesmet şi se pun la prăjit în ulei încins.

Se scot pe şervete de hârtie.

 

Chiftele de orez

Chiftele de orez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.