Chiftele cu orez
PrinteazaChiftele cu orez din: orez, sofran, ceapa, ulei, sare, piper, carne tocata, migdale, fistic.
Ingrediente:
- 4 pahare orez
- 3 linguriţe şofran
- 1 ceapă mare
- ulei
- sare
- piper
Umplutura:
- 750 g carne tocată
- 3 linguri migdale amare prăjite în unt
- 3 linguriţe fistic prăjit în unt
- sare
- piper
Mod de preparare Chiftele cu orez:
In uleiul bine încins într-o cratiţă, se prăjeşte carnea tocată timp de câteva minute.
Se adaugă imediat toate celelalte ingrediente (de la umplutură), amestecându-se mereu, la foc slab, până ce s-au prăjit, fără a se rumeni prea tare.
Separat, se spală bine orezul şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. După ce a fiert, se lasă într-o strecurătoare timp de douăsprezece ore, pentru a se usca bine.
Se trece prin maşina de tocat şi se amestecă cu ceapa tăiată mărunt, până ce amestecul capătă consistenţă. (Se găseşte în comerţ şi făină de orez, gata preparată).
Se ung palmele cu puţin ulei şi se fac în căuşul palmei sfere din acest amestec.
Se scobesc în interior şi se încorporează amestecul de came tocată.
Se astupă orificiul sferei, prin presare cu mâna şi se pun cu atenţie în ulei bine încins.
Când s-au rumenit se scot şi se aşează pe platou.
Se servesc calde, cu ceapă verde.
Pofta buna!