Chiftele de peste si branza cu sos de legume
PrinteazaChiftele de peste si branza cu sos de legume din: plătică, ulei, cartofi, branza de oaie, pătrunjel verde, griş sau pesmet cu granule mai mari, usturoi, sare, oua, coajă de lămâie, făină de porumb, ulei, morcovi, ceapă, telina, roşii, apă fierbinte, bulion.
Ingrediente:
- 1 plătică
- 150 ml ulei
- 2 cartofi
- 5 linguri brânză de oaie
- 1 legătură pătrunjel verde
- griş sau pesmet cu granule mai mari
- 4-5 căţei de usturoi
- sare
- 1 ou
- coajă de lămâie
- făină de porumb
Pentru sos:
- 3 linguri ulei
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 1 ţelina
- 2 roşii
- 3-4 linguri apă fierbinte
- 5 linguri bulion
Mod de preparare:
Cureţi peştele, îl speli bine şi îl prăjeşti timp de 5 minute, într-o cratiţă cu 2 linguri de ulei. îl pui pe un platou şi îl sfărâmi cu furculiţa, pentru a se răci, după care cureţi oasele.
Fierbi la bain-marie cartofii spălaţi, apoi îi cureţi de coajă şi îi dai pe răzătoarea fină.
Amesteci peştele cu cartofii, 5 liguri de brânză de oaie, pătrunjelul verde tocat, grişul, oul, usturoiul pisat, sare după gust şi puţină coajă de lămâie rasă, pentru parfum.
Amesteci toate ingredientele şi formezi chiftele. Treci chiftelele prin făină de porumb (amidon sau mălai cu granulaţie fină), pentru că se rumenesc frumos şi au o crustă mai crocantă.
Prăjeşti chiftelele în baie de ulei încins, iar când sunt gata, le aşezi pe un platou şi le serveşti calde.
Pentru sos, cureţi legumele, le speli şi le toci în robotul de bucătărie.
Căleşti legumele în ulei şi torni apa fierbinte, apoi le laşi să fiarbă 5 minute, cu bulionul.
Sărezi sosul după gust şi îl aduci la masă alături de chiftelele calde.
Chiftele de peste si branza cu sos de legume
Pofta buna!