Chiftele de peste cu cartof si ceapa verde
PrinteazaChiftele de peste cu cartof si ceapa verde din: file de somon, piure de cartofi, ceapă verde, pătrunjel, zeama si coaja de lamaie, mălai, amestec de seminţe, maioneză, capere, castraveciori acri, busuioc.
- 60 g file de somon, tăiat cuburi
- 400 g piure de cartofi
- 3 fire ceapă verde, tocată
- 1 legătură mică de pătrunjel, tocat
- zeama şi coaja rasă de la 1 lămâie
- 2 linguri mălai combinat cu 30 g amestec de seminţe
Pentru sosul tartar:
- 6 linguri maioneză
- 1 lingură capere, scurse de lichid şi clătite
- 4 castraveciori acri, tocaţi
- 1 mână de busuioc, rupt
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200°C. Combină somonul, piureul, ceapa verde, pătrunjelul şi coaja de lămâie.
Adaugă zeama şi potriveşte gustul de sare şi piper şi apoi modelează 8 chiftele de mărime egală.
Presară mălaiul şi amestecul de seminţe pe un platou larg şi tăvăleşte chiftelele ca să se ungă uniform.
Aşază-le apoi pe tava de copt tapetată cu hârtie neaderentă şi dă la cuptor 20 min, întorcând la jumătate, până când se rumenesc şi devin crocante.
Sau le poţi prăji în ulei de floarea soarelui 5 min pe fiecare parte.
Prepară sosul tartar prin combinrea tuturor ingredientelor şi potriveşte gustul de sare şi piper. Adaugă zeamă de lămâie dacă e necesar
Chiftele de peste cu cartof si ceapa verde
Pofta buna!