Chiftele de peste cu cascaval din: macrou, cascaval, faina, ceapa, ardei, morcov, oua, usturoi, cartofi, sare, piper, verdeata. Ingrediente: 2 fileuri de macrou 50 g caşcaval 100 g făină 1 ceapă 1 ardei roşu 1 morcov 2 ouă 2 cartofi mici usturoi verdeaţă sare piper Mod de preparare: Spală peştele, toacă-l mărunt sau dă-l […]
Chiftele de peste cu coriandru si busuioc
PrinteazaChiftele de peste cu coriandru si busuioc din: peste alb, cartofi, ceapa, usturoi, coriandru, busuioc, galbenus, faina, sare, piper, oua, pesmet.
Ingrediente:
- 400 g peşte alb la alegere, tocat fin
- 3 cartofi fierţi şi zdrobiţi
- 1 ceapă tăiată mărunt
- 2 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 mână de coriandru, tăiat mărunt
- 1 mană frunze de busuioc, tăiate mărunt
- 1 gălbenuş de ou
- 85 g făină
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Ingrediente pentru crusta:
- 2 ouă, bătute uşor
- 140 g făină
- 150 g pesmet
- 60 ml ulei de măsline
- 200 g ceapă murată
- 200 ml sos de roşii
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180°C. Amestecă peştele, cartofii, ceapa, usturoiul, coriandrul şi frunzele de busuioc.
Adaugă oul şi făina şi amestecă bine.
Condimentează bine cu sare şi piper. Imparte amestecul în 6 bile mijlocii şi aplatizează-le.
Pentru crustă: dă fiecare chiftea prin ou, făină şi la sfârşit prin pesmet.
Incălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie de dimensiuni medii şi prăjeşte-le aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Serviti cu sos de rosii.
Chiftele de peste cu coriandru si busuioc
Pofta buna!
Chiftele de peste cu sos rosu din: platica, ulei, cartofi, branza, patrunjel, gris, usturoi, sare, ou, lamaie, porumb, ulei, morcovi, ceapa, telina, rosii, apa, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel griş sau pesmet cu granule mai mari 4-5 căţei de usturoi sare 1 ou coajă […]
Pofta buna!