Chiftele de peşte cu legume

Printeaza

Chiftele de peşte cu legume din: peste, cartof, ceapa, faina, oua, orez, morcov, usturoi, rosii cherry, ulei de masline, otet balsamic, patrunjel, sare, piper, ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Chiftele_de_peste_cu_legume

  • 750 g peste
  • un cartof
  • doua cepe
  • 100 g faina
  • 3 oua
  • 100 g orez
  • un morcov
  • doi catei de usturoi
  • 400 g rosii cherry
  • 100 ml ulei de masline
  • 50 ml otet balsamic
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Peştele se fierbe în apă cu sare, se scurge, se lasă să se răcească puţin şi se curăţă de oase.

Cartoful şi morcovul se fierb şi se pasează. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.

Se pun într-un bol împreună cu peştele şi legumele fierte, ouăle, usturoiul pisat, puţină făină şi două linguri cu ulei.

Se presară pătrunjel tocat, se amestecă totul până se omogenizează, se formează chiftele plate şi se trec prin făină.

Se prajesc in ulei incins, se scot cu spumiera pe un servet absorbant, apoi se pun intr-un bol.

Orezul se fierbe in apa cu sare, se scurge, se amesteca bine cu sare, piper, putin ulei de masline si patrunjel tocat.

Rosiile se taie felii, se amesteca bine cu patrunjel tocat, usturoi pisat, sare, piper si otet balsamic.

Salata obtinuta se introduce la rece circa 30 de minute, apoi se serveste alaturi de chiftele si orez.

Ca sa fie mai usoare pentru organism, chiftelutele se pot pregati si in cuptor.

Chiftele de peşte cu legume

Chiftele_de_peste_cu_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.