Chiftele de peşte cu miez de nuca in sos
PrinteazaChiftele de peşte cu miez de nuca in sos din: fileuri de peste, cartofi, morcov, ceapa verde, usturoi verde, oua, patrunjel, ceapa rosie, ghimbir, rosie, lapte de cocos, faina, ulei, sare, rozmarin, miez de nuca, susan.
- 750 g fileuri de peste
- un cartof
- un morcov
- o legatura ceapa verde
- un fir de usturoi verde
- 3 oua
- patrunjel
- o ceapa rosie
- o lingura cu ghimbir ras
- o rosie
- 150 ml lapte de cocos
- faina
- ulei
- sare
- piper
- rozmarin
- miez de nuca
- susan
Mod de preparare:
Fileurile de peste se spala si se toaca marunt. Ceapa şi usturoiul verde se spală şi se toacă mărunt. Morcovul şi cartoful se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Se presează ca să elimine sucul, se pun într-un bol împreună cu ceapa şi usturoiul tocate. Se adaugă o legătură de pătrunjel tocat, sare şi piper.
Se adaugă ouăle şi se amestecă până se încorporează toate ingredientele. Se ia din compoziţie cu o lingură, se formează chiftele plate şi se trec prin făină. Se prăjesc în ulei încins şi se scot cu o spumieră pe un şervet absorbant.
Ceapa roşie se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se încing două linguri cu ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa, apoi se adaugă ghimbirul.
Se ţin pe foc un 1 minut, se adaugă roşia dată pe râzătoare, sare şi piper. Se fierb două minute, se pun laptele de cocos, rozmarinul tocat şi se fierb la foc mic zece minute.
La chiftele se mai poate adauga miez de nuca tocata sau seminte de susan.
Chiftele de peşte cu miez de nuca in sos
Pofta buna!