Chiftele de peşte cu morcovi
PrinteazaChiftele de peşte cu morcovi din: fileuri de peste, oua, ceapa, pesmet, morcovi baby, ridichi rosii, castarveti verzi, iaurt, usturoi, menta verde, paine, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 500 g fileuri de peste
- doua oua
- o ceapa alba
- 50 g pesmet
- 100 g morcovi baby
- ridichi rosii
- 3 castraveti verzi
- 250 ml iaurt
- 3 catei de usturoi
- o lingura cu menta verde tocata
- o felie de paine
- sare
- piper
- ulei
- sare
- piper
- patrunjel
Mod de preparare:
Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol. Când s-au răcit se adaugă ceapa şi doi căţei de usturoi, ridichile tăiate înjumătăţi, sare şi piper. Se pasează totul cu un blender, se adaugă un ou întreg şi un albuş, miezul de pâine înmuiat în apă rece, apoi stors şi se amestecă.
Morcovii se fierb în apă cu sare şi se taie bucăţi mici. Se pune compoziţie în palmă, se aşază în mijloc bucăţi de morcov, se aci peră cu compoziţie şi se modelează sub formă de chiftele. Se trec prin gălbenuşul bătut apoi prrin pesmet, se prăjesc î ulei încins şi se scot pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante
Castraveţii verzi se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici, se scurg de suc prin presare şi se pun într-un bol. Se toarn deasupra iaurtul rece, se presara menta, sare şi piper după gust 5 restul de usturoi pisat.
Ca sa fie mai dietetice, chiftelele se pot pregati si la cuptor.
Chiftele de peşte cu morcovi
Pofta buna!
Vreau si eu niste chiftele din astea