Chiftele de peste cu orez
PrinteazaChiftele de peste cu orez din: peste, ou, orez, ceapa, usturoi, fasole verde, pesmet, conserva de rosii, suc de rosii, ulei, sare, piper, cimbru.
- 500 g peşte
- un ou
- 130 g orez
- o ceapă albă
- doi căţei de usturoi
- 200 g fasole verde
- 30 g pesmet
- o conservă de roşii
- 200 ml suc de roşii
- 300 ml ulei
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Peştele se fierbe, se curăţă de oase, se sfărâmă cu furculiţa şi se pune într-un bol.
Se adaugă pesmetul, oul, usturoiul pisat, cimbrul, sare şi piper, se formează chifteluţe şi se prăjesc în 250 ml ulei.
Intr-o cratiţă se fierb roşiile cu sucul de roşii, sarea, piperul, cimbru, apoi se adaugă chiftelele şi se fierb până scade puţin sosul.
Ceapa se toacă, se căleşte în restul de ulei împreună cu orezul, se adaugă fasolea tăiată bucăţi, se acoperă cu apă, se condimentează, se fierbe şi se serveşte cu chiftelele.
Chiftele de peste cu orez
Pofta buna!