Chiftele de peste cu patrunjel si sos
PrinteazaChiftele de peste cu patrunjel si sos din: file de peşte, paine, lapte, usturoi, ceapa, patrunjel, oua, sare, piper, roşii în bulion, ulei, muştar, otet, zahar, boia iute, busuioc, curry,
Ingrediente:
- 500 g file de peşte
- 4 felii pâine
- 200 ml lapte
- 5 căţei usturoi
- 1 ceapă
- 1 legătură pătrunjel
- 2 ouă
- sare
- piper
Ingrediente pentru sos:
- 1 cutie roşii în bulion
- 3 linguri ulei
- 16 linguriţă muştar
- 16 linguriţă oţet
- 2 linguriţe zahăr
- 1 linguriţă boia iute
- frunze de busuioc
- 16 linguriţă curry
- piper
- sare
Mod de preparare:
Speli fileurile de peşte şi le toci. Inmoi pâinea în lapte, o storci şi o pui peste carne. Adaugi usturoiul pisat, ceapa dată prin râzătoare, pătrunjelul tocat, ouăle, sarea şi piperul.
Amesteci bine şi formezi chifteluţe rotunde. încingi într-o cratiţă uleiul, pui roşiile în bulion tocate şi o cană cu apă. Adaugi muştarul, oţetul, zahărul, boiaua iute, busuiocul tocat şi curry.
Laşi la fiert, apoi introduci în sos chifteluţele de peşte. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi laşi să fiarbă aproximativ 20 de minute. Serveşti chiftelele marinate calde, decorate cu frunze de busuioc.
Chiftele de peste cu patrunjel si sos
Pofta buna!