Chiftele de peste cu salată picantă de castraveţi
PrinteazaO reteta de chiftele de peste cu salata picanta de castraveti din: peste alb, creveti, pasta de curry, frunze de lamaie verde, coriandru, ou, zahar brun, sos de peste, sare de mare, fasole, ulei vegetal, castravete, ardei, ceapa rosie si frunze de menta.
Crevetii cu curry si chiftelele de peste alb sunt nişte preparate delicioase, ce pot fi savurate atât proaspete, cât şi reîncălzite. De asemenea, pentru a vă asigura că chifteluţele au o consistenţă interesantă, este important să evitaţi să amestecaţi prea mult carnea de peşte cu creveţii.
- 250 g file de peste alb fara piele, cum ar fi merlan negru sau mihalt
- 250 g de creveti mari, curatati si decorticati
- 1 lingura de pasta thailandeza rosie de curry
- 1 frunze de lamaie verde kaffir, tocate marunt (sau coaja rasa fin de la o lamaie verde)
- 1 lingura de coriandru tocat
- 1 ou mediu
- 1 lingurita de zahar de palmier (sau zahar brun)
- 1 lingurita sos de peste
- 1 varf de cutit de sare de mare
- 30 g de boabe de fasole frantuzeasca, curatata si feliata subtire
- ulei vegetal, pentru prajit
salata picanta de castraveti:
- 1 castravete
- 1/2 ardei rosu mic, fara seminte si feliat fin
- 1 ceapa rosie, curatata si taiata julien
- zeama de la 2 lamai
- 2 linguri de zahar tos
- 1/2 lingurite de sare de mare
- 2-3 linguri de apa
- 1 mana de frunze de coriandru tocate mare
- 1 mana de frunze de menta tocate
Mod de preparare:
Preparaţi mai întâi salata picantă de castraveţi. Curăţaţi castravetele şi tăiaţi-lîn sferturi pe verticală, apoi scoateţi-i seminţele cu o lingură. Tăiaţi castravetele pe diagonală în felii subţiri şi aşezaţi-le într-un bol mare. Adăugaţi ceapa verde şi ardeiul roşu, amestecaţi-le şi lăsaţi salata deoparte.
Puneţi zeama de lămâie, zahărul, sarea şi apa într-o oală mică şi lăsaţi-le să fiarbă la foc mic, amestecând bine pentru a dizolva zahărul. Mai lăsaţi-le să fiarbă câteva minute până când se îngroaşă puţin, apoi luaţi-le de pe foc.
Puneţi într-un mixer toate ingredientele pentru chifteluţele de peşte, cu excepţia boabelor de fasole franţuzească şi a uleiului, şi amestecaţi-le până când obţineţi o pastă fină. Nu amestecaţi în exces, pentru a păstra consistenţa potrivită pentru chifteluţele din peşte.
Puneţi amestecul într-un bol şi adăugaţi fasolea franţuzească. Pentru a vedea dacă mai trebuie sare şi piper, prăjiţi o chifteluţă din acest amestec într-o tigaie cu ulei şi gustaţi, apoi asezonaţi compoziţia crudă, adăugând mai multă sare şi/sau zahăr, după cum consideraţi necesar. Cu mâinile ude, formaţi nişte chifteluţe aplatizate, cu diametrul de aproximativ 5 cm, fiecare din două linguri de compoziţie.
Incingeţi un strat de ulei de 2-3 cm într-o tigaie adâncă sau într-un wok. Prăjiţi chifteluţele în mai multe reprize, 1-2 minute pe fiecare parte, până când se rumenesc. Scoateţi-le pe o tavă tapetată cu hârtie-prosop şi ţineţi-le la cald într-un cuptor la foc mic în timp ce le prăjiţi pe celelalte.
După ce sunt gata toate chifteluţele din peşte, turnaţi sosul peste salata de castraveţi şi amestecaţi-o cu verdeţurile tocate. Serviţi chifteluţele de peşte calde, cu salata de castraveţi alături.
Chiftele de peste cu salată picantă de castraveţi
Pofta buna!