Chiftele de peste cu salata de porumb

Printeaza

Chiftele de peste cu salata de porumb din: ton, morcov, ceapa, paine, lapte, pesmet, faina, sare, piper, patrunjel, ulei, porumb, ceapa, ardei iute, patrunjel, sare, piper, ulei, otet balsamic.

Ingrediente:

  • 300 g ton din conservă sau file de peşte fiert
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • 2 felii de pâine
  • 150 ml lapte
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei

Pentru salată:

  • 200 g porumb dulce
  • 1 ceapă mică roşie
  • 1 ardei iute
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • oţet balsamic sau de mere

 

Mod de preparare Chiftele de peste cu salata de porumb:

Scurgi tonul şi îl mărunţeşti cu furculiţa, apoi adaugi pâinea stoarsă, pătrunjelul tocat mărunt, pesmet, făină, sare, piper şi ceapa tocată mărunt, călită în ulei împreună cu morcovul ras fin.

Amesteci totul, iar dacă este moale compoziţia, poţi să mai adaugi făină.

Cu palmele umede, formezi mici chiftele rotunde, pe care le pui într-o tavă, pe hârtie de copt şi le coci 30 de minute.

Scurgi porumbul, îl treci prin jet de apă rece şi îl amesteci într-un castron, împreună cu ardeiul tăiat rondele, ceapa şi pătrunjelul tăiate mărunt, sare, piper, ulei şi oţet după gust.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.