Chiftele de peşte cu secară
PrinteazaChiftele de peşte cu secară din: fileuri de peste, boabe de secara, dovlecei, ceapa, oua, secara, branza telemea, usturoi, ardei iute, pesmet, sare, piper, cimbru, smantana, sos tzatziki, sfecla rosie.
Ingrediente:
- 300 g fileuri de peste
- 150 g boabe de secara
- doi dovlecei
- o ceapa
- doua oua
- secara
- 100 g branza telemea
- 6 catei de usturoi
- 1 ardie iute
- 100 g pesmet
- sare
- piper
- cimbru
- smantana
- sos tzatziki
- sfecla rosie
Mod de preparare:
Boabele de secara se pun la înmuiat minim o oră, se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.
Dovleceii se spală, se taie rondele subţiri, se presară cu sare şi se pun într-o strecurătoare.
Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare, se toacă mărunt şi se pun într-un bol.
amestecă bine cu ouăle, brânza telemea tăiată cubuleţe, sare şi piper. presară doi căţei de usturoi pisaţi, cimbru după gust şi se amestecă.
adaugă puţin pesmet dacă compoziţia este prea moale, se modelează sub diferite forme şi se trec prin pesmet. prăjesc în ulei încins, se scot cu o spumieră şi se pun pie un platou.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
încinge puţin ulei într-o cratiţă, se căleşte ceapa două miinute, apoi se adaugă puţin usturoi tocat, ardei iute şi secara.
condimentează, se ţine două minute pe foc, apoi se pune în farfuriii alături de chiftele şi dovlecei.
Se servesc ca atare, cui sos tatziki sau salată de sfeclă roşie.
Chiftele de peşte cu secară
Pofta buna!