Chiftele de peşte cu sos

Printeaza

Chiftele de peşte cu sos din: fileuri de peste, oua, paine, gris, ceapa, usturoi, pasta de tomare, pasta de ardei dulce, sare, piper, ulei de floarea soarelui, patrunjel, dovlecel si conopida.

 

Inrgediente:

  • 500 g fileuri de peste
  • doua oua
  • o felie de paine
  • o lingurita cu gris
  • o ceapa
  • 6 catei de usturoi
  • doua lingura cu pasta de tomate
  • o lingura cu pasta de ardei dulce
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • patrunjel
  • dovlecel
  • conopida

 

Mod de preparare:

Fileurile de peşte se spală, se fierb în apă cu sare şi puţin piper, se scurg şi se sfărâmă cu o furculiţă.

Se pun într-un castron şi, după ce s-au răcit, se adaugă ouăle, pâinea înmuiată în apă, stoarsă şi fărâmată. Se presară sare şi piper după gust, doi căţei de usturoi pisaţi, grişul şi pătrunjelul tocat.

Se amestecă totul bine până se obţine o compoziţie omogenă, se formează chifteluţe cu mâna umedă şi se prăjesc în ulei încins. Se scot cu o spumi- eră, se scurg de ulei şi se pun într-un castron.

Pasta de tomate se amestecă bine cu pasta de ardei dulce, sare, piper şi două căni cu apă.

Se pun la fiert împreună cu două linguri cu ulei, cozi de pătrunjel întregi şi usturoiul rămas întreg.

Când sosul format a scăzut puţin se adaugă chiftelele şi se fierb 15 minute.

Ca garnitura se poate folosi conopida fiarta sau dovlecei prajiti.

 

Chiftele de peşte cu sos

Chiftele_de_peste_cu_sos

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Bun, bun. arata bine chitelele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.