Chiftele picante de porc cu supa cu taietei
PrinteazaChiftele picante de porc cu supa cu taietei din: carne tocata de porc, usturoi, ceapa, ardei iute, ulei, supa de pui, sos de stridii, ciuperci, varza chinezeasca, taietei.
- 400g carne tocată de porc
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 6 cepe verzi, 3 tocate mărunt, 3 feliate pentru ornare
- 2 ardei iuţi roşii, unul tocat mărunt, celălalt feliat pentru ornare
- ulei de floarea-soarelui sau ulei vegetal
- 1,2l supă de pui
- 3 linguri sos de stridii
- 100g de ciuperci, tăiate în jumătăţi sau feliate, dacă sunt de dimensiuni mari
- 250g de varză chinezească, feliată
- 150g tăieţei de grâu, fierţi şi clătiţi cu apă rece
Mod de preparare:
Se pun într-un bol carnea tocată, usturoiul, cepele verzi şi ardeiul iute tocat. Se amestecă bine, se adaugă sare şi piper şi se fac chiftele.
Se încinge o lingură de ulei într-o tigaie de teflon şi se prăjesc chiftelele pe toate părţile, până devin aurii şi pătrunse. Se pun deoparte.
Se pun supa de pui şi sosul de stridii într-o tigaie mare şi se aduc la punctul de fierbere. Se adaugă ciupercile. Se fierb până devin fragede. Se adaugă varza, tăieţeii şi chiftelele şi se fierbe până ce toată varza s-a înmuiat, iar chiftelele sunt cât de cât fierbinţi.
Se pune amestecul în boluri şi se presară ceapa rămasă şi ardeiul iute.
Chiftele picante de porc cu supa cu taietei
Pofta buna!
Mmmm, ciudata reteta asta sau mi se pare doar mie