Chiftele cu piure picant

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftele cu: cartofi, carne de pui, ceapa, usturoi, morcov, ardei capia, hrean, patrunjel, paine, oua, ciuperci, mazare, sare, piper, ulei, sos de rosii.

Ingrediente:

  • un kg cartofi
  • 500 g piept de pui
  • două cepe
  • 6 căţei de usturoi
  • un morcov
  • doi ardei capia
  • o linguriţă cu hrean ras
  • o legătură de pătrunjel
  • o felie de pâine
  • două ouă
  • 300 g ciuperci
  • 200 g mazăre
  • sare
  • piper
  • ulei
  • sos de roşii

 

Mod de preparare:

Pieptul de pui se dezosează, se spală şi se dă prin maşina de tocat.

Morcovul şi un cartof se curăţă, se spală şi se dau prin răzătoarea cu ochiuri mari.

Se presează ca să elimine sucul şi se pun peste carne împreună cu pâinea înmuiată şi stoarsă.

Se adaugă o ceapă tocată mărunt şi 3 căţei de usturoi pisaţi, pătrunjel tocat, sare şi piper.

Se amestecă, se formează chifteluţe rotunde şi se prăjesc în ulei încins.

Ciupercile se taie bucăţi, se pun la prăjit cu usturoiul şi ceapa rămasă, ardeii feliaţi şi mazărea fiartă.

Se condimentează, se pune puţină apă şi se fierb până scade sosul.

Cartofii rămaşi se curăţă de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare.

Se scot într-un bol, se adaugă 100 ml ulei, hreanul, sare şi piper şi puţin din apa în care au fiert.

Se pasează şi se servesc alături de chiftelele calde şi legumele prăjite.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Chiftele cu piure si sos tomat

Chiftele cu piure si sos tomat din: carne tocata, ceapa, cartofi, oua, verdeata, usturoi, sare, piper, ulei, faina, lapte, margarina, suc de rosii, amidon. Ingrediente chiftele: 1 ½ kg carne tocată amestec 2 cepe 4 cartofi 3 ouă verdeață 100 g usturoi sare piper ulei pentru prăjit făină Ingrediente piure si sos: 5 kg cartofi […]

 

 

retete

Chiftele de legume cu branză

Chiftele de legume cu branză din: branza telemea, fasole verde, dovlecei, oua, faina, sare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 100 g brânză telemea 100 g fasole verde tăiată 100 g dovlecei tăiaţi cubuleţe 3 ouă 100 g făină sare piper 1 linguriţă de ierburi de Provence   Mod de preparare: Cureți legumele și le speli. […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.