Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

Printeaza

O reteta de chiftele de porc cu cidru si scortisoara din: paine alba, lapte degresat, carne de porc, ardei iute, coriandru, ghimbir, sare, ulei de floarea soarelui, scortisoara, usturoi, ghimbir, ceapa, boia, curcuma, cidru, seminte de coriandru, piper negru boabe, smantana si coriandru.

Ingrediente:Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

  • 1 felie mare de paine alba, fara coaja
  • 100 ml lapte degresat
  • 500 g carne de porc macra, tocata
  • 2 ardei iuti verzi, fara seminte, tocati fin
  • 2 linguri coriandru proaspat, tocat
  • 1 lingura ghimbir, ras
  • sare
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui

pentru sos:

  • 2 batoane de scortisoara
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti
  • 1 lingura ghimbir, ras
  • 275 g ceapa, tocata fin
  • 1 lingurita boia
  • 0.5 lingurita curcuma, macinata
  • 250 ml cidru sec
  • 2 lingurite seminte de coriandru
  • 0.5 lingurita seminte de cumin
  • 0.5 lingurita piper negru boabe
  • 30 g smantana dulce semidegresata

pentru ornat:

  • ramuri de coriandru proaspat

 

Mod de preparare:

Se asaza felia de paine intr-un vas putin adanc si se toarna peste ea lapte. Se lasa la inmuiat 1-2 minute, apoi se stoarce. Se pune carnea intr-un castron impreuna cu ardeii iuti, jumatate din coriandrul tocat, tot ghimbirul si un praf de sare. Se adauga painea inmuiata si se amesteca bine 1-2 minute. Se formeaza 16 chiftele egale, putin mai mari decat o nuca.

Intr-o tigaie care nu lipeste se incalzeste uleiul la foc potrivit. Se adauga jumatate din chiftele si se prajesc 2-3 minute, amestecand, pana devin rumene. Se scot chiftelele si se pastreaza la cald, apoi se fac restul de chiftele. Se adauga si acestea la prima transa, pastrandu-se la cald.

Se ia tigaia de pe foc si se adauga scortisoara in uleiul ramas. Se lasa sa sfaraie timp de 20-25 de secunde, apoi se pune tigaia din nou pe foc, adaugandu-se usturoiul, ghimbirul si cepele. Se prajesc la foc mic 8-9 minute, amestecand mereu, pana cand ceapa s-a rumenit si s-a inmuiat.

Se adauga boia si curcuma si se continua prajirea 1-2 minute, apoi se adauga cidrul, putina sare si chiftelele. Se dau intr-un clocot, apoi se acopera vasul si se reduce flacara la minim, lasandu-se astfel 15 minute.

Intre timp, se incalzeste o tigaie cu fund gros. Se pun in ea semintele de coriandru, cele de cumin si boabele de piper si se prajesc 30 de secunde, pana cand incep sa-si elibereze aro mele. Se scot din tigaie si se lasa sa se raceasca iar in final se macina fie intr-o piulita, fie cu ajutorul unei rasnite.

Se scot batoanele de scortisoara si se adauga smantana si restul de coriandru tocat. Se serveste ornat cu frunze de coriandru.

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

Chiftele de porc cu cidru si scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.