Carnea de rață, deseori considerată un aliment de lux în multe bucătării ale lumii, este cunoscută pentru textura sa bogată și gustul său distinctiv. Cu o culoare mai închisă comparativ cu alte tipuri de carne de pasăre și un conținut mai mare de grăsime, carnea de […]
Chiftele de porc cu sos guacamole
PrinteazaChiftele de porc cu sos guacamole din: carne de porc, pesmet, pudra de ardei, sare de mare, lime, ceapa, pudra de turmeric, chimion si coriandru, ulei, avocado, usturoi, ardei iute.
Ingrediente:
- 500 g carne tocată de porc
- 50 g de pesmet proaspăt
- 1/2 linguriţă pudră de ardei iute
- 1/2 linguriţă sare de mare fină
- coaja de la 1 lime, rasă fin
- 4 cepe verzi, feliate subţire
- câte 1 linguriţă pudră de turmeric, chimion şi coriandru măcinat
- 3 linguri de coriandru, tocat grosier
- ulei, pentru uns
Pentru guacamole:
- 2 fructe de avocado, bine coapte
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 ardei iute, tocat
- zeama de la 1 lime
- 1 legătură mică de coriandru, tocat
Mod de preparare:
Chiftele de porc cu sos guacamole: Pune toate ingredientele, cu excepţia uleiului, într-un robot de bucătărie şi adaugă un praf de piper măcinat. Procesează-le până când compoziţia este uniformă.
Modelează 32 de chiftele ovale mici.şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. In acest moment, pot fi acoperite cu folie alimentară şi păstrate în frigider până la 8 ore înainte de coacere.
Incinge cuptorul la 220°C. Coace chiftelele timp de 10 minute sau până când sunt aurii şi bine pătrunse.
Pentru guacamole, taie fructele de avocado pe jumătate şi îndepărtează sâmburii. Scoate pulpa cu o lingură şi pune-o într-un bol.
Adaugă restul ingredientelor, sare şi piper, apoi zdrobeşte totul cu o furculiţă. Serveşte-l cu chiftelele.
Pofta buna!
Carnea de rață: Ghidul Complet despre Beneficii și Contraindicații