Tocana de cartofi cu rosii si coriandru din: cartofi, rosie, ulei, seminte de mustar, seminte de chimen, turmeric, pudra de ardei rosu, pudra de chimen, pudra de coriandru, zahar, sare, frunze de coriandru. Ingrediente: 4 cartofi, tăiati cuburi 1 roșie, tocata mărunt 2 linguri ulei 1/2 lingurita semințe de muștar 1/2 lingurita semințe de chimen […]
Chiftele de post
PrinteazaChiftele de post din: ciuperci, cartofi, orez, ceapa, faina, boia, patrunjel, piper, ulei.
Ingrediente:
- o cutie de ciuiperci
- doi cartofi de mărime potrivită
- două linguri de orez
- două cepe mici
- 3 linguri de făină
- boia
- o legătură de pătrunjel
- sare
- piper şi ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Chiftele de post: Cartofii se curăţă, se spală şi se pun la fiert. Orezul se spală, se curăţă şi se pune separat la fiert. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă fin şi se căleşte.
După ce au fiert, cartofii se scurg de apă, sei pasează, se adaugă ceapa şi orezul, se amestecă bine pătrunjelul tocat şi ciupercile date prin maşinai de tocat.
Compoziţia obţinută se potriveşte de sare şi piper, se fac chifteluţe, se dau prin făină şi se prăjesc. Se servesc calde.
Pofta buna!
Reteta zilei: Chips-uri de legume
Chips-uri de legume din: legume, ulei, pudra de chili, sare. Ingrediente: 2 căni mix legume rădăcinoase (morcov, sfecla) 2 lingurițe de ulei 1 linguriță pudră de chili roșu sare, dupa gust Mod de preparare: Spălați și curățați legumele. Feliati si adaugati intr-un castron, presarati chili și sare și adăugați ulei. Amestecati […]