Chiftele pufoase cu carne de vita si ceapa verde
PrinteazaChiftele pufoase cu carne de vita si ceapa verde din: carne de vită tocată, ceapă verde, usturoi, paine, oua, făina, pesmet auriu, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 600 g carne de vită tocată
- 1 legătură ceapă verde
- 2 căţei usturoi
- 2 felii pâine
- 2 ouă
- făină
- pesmet auriu
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Carnea se amestecă bine cu ceapa tocată cât mai mărunt, usturoiul pisat si miezul de pâine înmuiat si presat. La nevoie, tot amestecul se mai trece o dată prin maşina de tocat.
Se adaugă un ou, sare, piper, se pun două linguri de apă, se amestecă bine $i se lasă 30 de minute la frigider. Intre timp, se pregătesc trei vase: cu făină, cu ou bătut si cu pesmet.
Se modelează chiftelele, se trec prin făină, ou bătut şi pesmet şi se prăjesc în baie de ulei. Se scot pe şervete de hârtie.
Chiftele pufoase cu carne de vita si ceapa verde
Pofta buna!
O idee foarte buna, o sa incerc si eu chiflele astea