Chiftele de pui cu masline verzi

Printeaza

Chiftele de pui cu masline verzi din: piept de pui, oua, masline, paine, ceapa, lapte, faina, malai, patrunjel, ulei, sare, piper.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 2 ouă
  • 100 g măsline verzi
  • 2 felii de pâine
  • 1 ceapă
  • 1/2 ceşcuţă lapte
  • 2 linguri făină
  • 1-2 linguri mălai grişat
  • pătrunjel
  • 300 ml ulei pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Baţi bine un ou cu făină, mălai şi sare (compoziţia să aibă consistenţa unui aluat de clătite, iar dacă este prea groasă, poţi să o subţiezi cu lapte).

Dai carnea prin maşina de tocat, după care o amesteci cu pâine înmuiată în lapte şi stoarsă.

Adaugi oul, ceapa tocată fin, pătrunjel şi un praf de sare şi piper.

Din compoziţia astfel obţinută modelezi chifteluţe, nu înainte de a le pune în mijloc câte o măslină fără sâmbure.

Treci chifteluţele prin aluat şi le rumeneşti în baie de ulei.

Scoţi chifteluţele pe un platou şi, pentru o mai bună prezentare, le aşezi pe un băţ de frigăruie.

 

Chiftele de pui cu masline verzi

Chiftele_de_pui_cu_masline_verzi

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    Eu pun si un ardei iute mic, tocat marunt in chiftele, ies mult mai bune

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.